söndag 22 april 2012

Att vara den man är - och att tro på sig själv!



Att vara den man är och tro på sig själv och det man gör - kan vara en utmaning, därför är det viktig att ha det i åtanke och ständigt påminna sig om/jobba med det!

Det är bara dumt och onödigt och energikrävande att gå omkring och jämföra sig med andra, för deras liv är deras liv och ser inte ut som ditt! Vi är alla unika! Dessutom har vi ofta en tendens att jämföra oss med de som vi anser är "bättre" eller "snyggare" eller andra såna där subjektiva saker! Dock kan vi finna ökad inspiration och motivation från andra! DET är en bra grej! :-)

Imorse när jag vaknade, mindes jag att jag drömt om löpning! Jag tränade snabbhet och jag blev verkligen snabbare och snabbare! Pigga lätta ben! Fick dessutom fart i starten (vilket jag aldrig får nu, är rätt trög i starten ;-) ), sanndröm?! ;-) Tänker iaf jobba mot det, även om det är långt och långsamt som är min grej!

Tänkte även på en annan grej, det att göra vad man tycker om! Det är så viktigt att göra sån som man mår bra av och som skänker en glädje! Har många gånger tänkt att "jag måste börja åka skidor", bor man i Jämtland så "måste" man ju liksom göra det och dessutom älska det! Jag säger aldrig aldrig, för faktum är att jag älskade att åka längdskidor när jag var liten och den lusten kan ju alltid infinna sig igen! :) Dessutom har jag noll koll på tekniken och lär man sig den så kanske det blir superskoj! Men som det är just nu så är det löpningen som jag verkligen älskar och den jag vill utöva hela tiden! Variation är bra för kroppen, det vet jag, men eftersom jag är ute och går väldigt mkt, så känns promenaderna på nåt vis som återhämtning och uppbyggnad på en och samma gång! Å så försöker jag köra lite bålträning och rörlighetsträning till det!

Cykling är jag också hemskt sugen på att prova och det ska jag få testa i sommar tack vare min snälla vän Malin! :) Det är också en sån grej, som - precis som löpningen, ger mig pirr i magen bara jag tänker på det! Det är SÅ det ska vara! Det är då det liksom är rätt! När man blir lite sådär lyckorusig i hela kroppen enbart av att tänka tanken! :D

Å så får man liksom ge sig själv cred för sina egna individuella framsteg! Inte hålla på och jämföra sig med andra! Jag kan ju i min enfald ibland tro att alla duktiga löpare har sprungit sen de var nyfödda - typ! men så är det ju faktiskt inte! Å det är aldrig försent! :) Marathon-Mia t.ex, som är en av mina största förebilder, började springa "på riktigt" när hon var 37 om jag inte minns fel nu, å löpning öht, tror jag hon började med i den ålder som jag är i nu! :-) Så det är bara att ösa på mot nya mål! :-D Jag är inte typen som har någon tunn löparkropp, och det kommer jag aldrig att vara heller! Jag skulle aldrig komma tanken på att försaka maten för något sånt! Jag vet precis hur det blir, tappar kraften, blir energilös och livlös, och då försvinner även glädjen och träningen blir inte ens rolig!

Då springer jag hellre på glatt med den här fina kroppen jag har! Å gör det bästa jag kan med den! :D Enligt de fysiska lagarna ska inte humlor kunna flyga - men det vet de inte om, så de flyger allt de kan ändå och skiter högaktningsfullt i den "omöjligheten"! :) Det är så man får tänka! Å TRO PÅ SIG SJÄLV!!! Att tänka negativt drar bara onödig energi! Därmed inte sagt att man inte får tillåta sig att känna allt man känner! Det är något jag alltid vidhåller! det vi kan känna - kan vi även läka! :-)

Å i alla lägen är det oerhört viktigt att ösa kärlek över sig själv och älska allt man är! Vi pratade om det i bilen på väg hem från skolan i Torsdags! Att man ska behandla sig själv som sin bästa vän! Det är ju trots allt en själv som man lever med 24/7! Å handen på hjärtat, så som man behandlat sig själv många gånger, så skulle man aldrig drömma om att behandla någon annan!

Tänk dig själv, om en vän till dig skulle säga saker till dig som: Du duger inte! Usch, hur ser du ut egentligen, människa?! Du klarar inte det här! Du är ju fan hjärndöd! Etc, etc.. Skulle du ha kvar den människan i ditt liv - nej knappast! Du skulle säga upp bekantskapen med omedelbar verkan! Snacka om energivampyr liksom! Men hur många gånger har vi inte sagt sådär till oss själva? Sorgligt eller hur?

Jag dippar ibland, men jag har blivit allt bättre på att acceptera mig själv med allt jag är och faktiskt t o m älska mig själv precis så som jag är! :) Rätt så underbar och ljuvlig känsla! :-D

Gör något du tycker är skoj idag! Å visa dig själv omtänksamhet och kärlek! :-) Det skapar sådan positiv energi! Å den energin är väldigt behaglig att befinna sig ! :)




5 kommentarer:

Anonym sa...

oj, vilket härligt inlägg du skriver idag och jag håller med dig om varje ord. :D Är inte lite lustigt så säg. Skulle ha kunnat skrivit det här själv.

Att jag känner pirr i magen av lycka att röra mig kan jag inte hålla med om, men jag mår tusan så bra när jag väl tar mig i kragen och går ut och gör det samma.

Jämföra mig har jag slutat med, gillar mig själv har jag börjat med. <3 kram på dig goa positiva människa.

Malin sa...

Håller helt med föregående talare, vilket himla härligt inlägg! Och så blev jag alldeles rörd också, det ska bli så himla skoj att komma ut och cykla ihop i sommar. Och springa förstås!

Har faktiskt varit på vippen att lägga ner cyklingen eftersom jag hela tiden känner mig bedömd och utanför där. Har man inte rätt färg och längd på strumporna och följer en himla massa andra regler så är man ingen riktig cyklist liksom. Sånt lackar jag på. Fram för att bli accepterad precis som man är, och för att inspirera och peppa varandra istället för att döma.

Kram och trevlig helg på dig underbara människa och fina vän!

Susanne Löfgren sa...

Marie-Louise: TACK!!! Å KRAM på dig!!! :D

Malin - Inte ska du lägga ner den pga nåt sånt trams! :D Jag har funderat över just såna där saker många gånger, spelar man golf ska man ha en viss stil, cyklar man ska man ha en annan, rider man ska man ha en annan osv osv osv! Tänk de här fantastiska afrikanska löparna som springer i gamla tofflor typ! Vi är verkligen så himla köpta många gånger! Jag längtar efter att få ut å härja med dig!! :D KRAM älskade vän!!! :D :D :D

Heartflow sa...

Finaste Vännen. Detta inlägget är super, i många delar säger det något som jag själv gått och tänkt på och du säger det så bra så jag tänkte helt enkelt plocka bitar av ditt inlägg för att få ihop mina tankar... givetvis länkar jag. Hoppas det är ok.

Kram ♥

Susanne Löfgren sa...

Fina Sigge! :-) Självklart får du det! Jag är bara tacksam! :-)) Kram! <3